Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:41:27 GMT

کاهش ذخایر کوسه‌ماهیان خلیج فارس و دریای عمان

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۷۹۴۴۲

کاهش ذخایر کوسه‌ماهیان خلیج فارس و دریای عمان

بررسی‌های یک مطالعه در بازه زمانی ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷ نشان داد که ذخایر کوسه‌ماهیان در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان کاهش داشته است. همچنین در این زمان دو عامل درجه حرارت هوا و درجه حرارت آب در چهار استان ساحلی(خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) روند افزایشی داشته است.

به گزارش ایسنا، گرمایش زمین و تغییر آب‌وهوا، رشد آبزیان، الگوهای رفتاری آن‌ها و همچنین فعالیت‌های فیزیولوژیک آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوسه‌ماهی‌ها گروهی از مهره‌داران هستند که گونه‌های مختلفی از این گروه آبزیان خلیج فارس و دریای عمان را شناسایی می‌کنند.

بررسی‌های جهانی نشان داده که کوسه‌ماهی‌ها به دلیل سرعت رشد کند و ماهیگیری بیش از حد و تخریب زیستگاه‌ها به طور فزاینده‌ای در معرض تهدید قرار دارند.

با توجه به این مسئله پژوهشگران با انجام مطالعه‌ای تاثیر عوامل مختلف محیطی را بر ذخایر کوسه‌ماهیان در آب‌های ایرانی خلیج فارس و خلیج عمان بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه پژوهشگران از داده‌های صید کوسه ماهیان و اطلاعات ثبت‌شده در مراکز تخلیه صید در استان‌های جنوبی در بازه زمانی سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷ استفاده کردند. این داده‌ها از مراکز صید خوزستان، بحران، امام حسن، خارک، بوشهر، تنگستان، دیر، مطاف، طاهری، لاوان، حسینه-کیش، سیری-باسعیدو، سلخ- هرمز، هرمز-بنجی، کوه مبارک، گ.کسر، جاسک و مناطق سیستان و بلوچستان، جمع‌آوری شد.

همچنین پژوهشگران داده‌های محیطی شامل دمای سطح آب دریا و کلروفیل سطح آب دریا از داده‌های ماهواره‌ای سنجنده سایت ناسا و سایر عوامل محیطی مثل سرعت باد و میزان بارندگی از سازمان هواشناسی استخراج کردند.

یافته‌های این مطالعه نشان داد که در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷ ذخایر کوسه‌ماهیان در آب‌های خلیج فارس و خلیج عمان کاهش داشته است. بر اساس این بررسی‌ها؛ دو عامل درجه حرارت هوا و درجه حرارت آب در چهار استان ساحلی(خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان) روند افزایشی داشته است.

نتایج به‌ دست آمده حاکی از آن بود که درجه حرارت هوا و درجه حرارت سطحی آب دریا در چهار استان، سرعت باد در استان بوشهر و تبخیر در آب‌های استان سیستان و بلوچستان با ذخیره کوسه‌ماهی‌ها ارتباط معنی‌دار دارد.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: با توجه به نقش ویژه کوسه‌ماهیان در سلامت محیط زیست و تعادل زیستی، باید در هر منطقه در مدیریت ماهیگیری به شکل ویژه‌ای به جایگاه این گونه‌ها توجه شود. افزایش درجه حرارت در خلیج فارس و ارتباط معنی‌دار آن با کاهش ذخایر کوسه‌ماهیان، برداشت بی‌رویه از آن‌ها می‌تواند یک بحران اکولوژیک را در آب‌های خلیج فارس رقم بزند.

به اعتقاد این محققان؛ نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مدیریت آبزیان تنها به صیادی و شناورها محدود نمی‌شود و باید موضوع جدیدی به نام تغییرات اقلیم؛ به عنوان یکی از مهم‌ترین رخدادها مورد توجه قرار گیرد.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «اثر تغییر اقلیم بر ذخایر کوسه‌ماهیان در آب‌های ایرانی خلیج‌فارس و خلیج عمان» در نشریه علمی زیست‌شناسی دریا زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کوسه خليج فارس گرمایش جهانی سیستان و بلوچستان خلیج فارس درجه حرارت داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۹۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل پرسپولیس بعد از واگذاری به گروهی از بانک‌ها واگذار تغییر نکرد و هم چنان رضا درویش این تیم را به عنوان مدیر هدایت می‌کند.

بر اساس خبر‌های رسیده باشگاه استقلال هم تا پایان فصل قصد تغییر مدیرعامل را نداشت و بعد از کنار گذاشتن علی خطیر یک نفر از اعضای هیات مدیره را به عنوان سرپرست مدیرعاملی انتخاب کرد. واقعیت این است مجموعه خلیج فارس بر این عقیده است، مدیرانی که هم اکنون در باشگاه حضور دارند بهتر می‌توانند تیم را تا پایان فصل اداره کنند به این خاطر که از مجموعه فعلی شناخت دارند.

ماجرای اخراج علی خطیر از جایی آغاز شد که او قرار بود همه پولی که از مجموعه خلیج فارس می‌گیرد، برای پرداخت دستمزد بازیکنان و کادر فنی هزینه کند، اما گفته می‌شود او بخشی از این هزینه‌ها را صرف بدهی کرد و این جا بود که هلدینگ خلیج فارس تصمیم گرفت این مدیر را به خاطر عدم تبعیت از دستور مجموعه برکنار کند.

این منجر به اختلافات جدی میان علی خطیر و هلدینگ خلیج فارس شد و در نهایت این هلدینگ تصمیم به برکناری علی خطیر گرفت و جای مدیرعامل قبلی را یکی از اعضای هیات مدیره گرفت.

بر اساس خبر‌های رسیده از ساختمان سعادت آباد گزینه‌هایی که برای مدیرعاملی باشگاه استقلال نام برده می‌شود، دست کم تا پایان فصل اداره تیم را برعهده نخواهند گرفت. هر چند گفته می‌شود شانس شهریاری از همه بیشتر است. مدیری که ارتباط خوبی با هلدینگ خلیج فارس دارد و پیش از این مدیرعامل باشگاه صباباطری تهران بود.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بندر گوگسر آخرین بندرگاه هرمزگان در دریای عمان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم
  • حد کم کردن وزن چقدر است؟