Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@15:45:58 GMT

زنگ خطر انقراض کوسه ماهیان خلیج فارس به صدا درآمد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۸۱۱۶

زنگ خطر انقراض کوسه ماهیان خلیج فارس به صدا درآمد

مدیر محیط زیست منطقه آزاد قشم از برگزاری نخستین سمینار آموزشی کوسه ماهیان خلیج فارس با هدف به صدا درآوردن زنگ خطر انقراض و جلوگیری از صید این نوع آبزیان خبر داد. ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۶:۵۱ استانها جزایر خلیج فارس نظرات - اخبار استانها -

سید محمد هاشم داخته در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قشم، ضمن تبریک هفته محیط زیست، اظهارداشت: 30 تن از فعالان حوزه صیادی و محیط زیست استان هرمزگان در نخستین سمینار آموزشی کوسه ماهیان خلیج فارس از طریق "وب" شرکت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سمینار با شعار "کوسه‌ها تا اطلاع ثانوی خوردنی نیستند" به همت فهیرا مشایخی دانشجوی فوق لیسانس زیست‌شناسی دریا از دانشگاه هرمزگان‌ و عضو تیم تحقیقاتی آلاسمو پراجکت ایران که از سوی سازمان‌ منطقه آزاد قشم بورسیه شده با مشارکت موسسه کولی‌کر خلیج فارس(تیم حفاظت از کوسه ماهیان این آبراه مهم) همزمان با ویژه برنامه‌های هفته محیط زیست به صورت مجازی برگزار شد.

بوشهر|صید کوسه ماهیان در آب‌های خلیج‌فارس قاچاق استمحموله باله‌های کوسه ماهیان در استان سیستان و بلوچستان کشف شدشکار کوسه فقط برای تفریح

به گفته مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، این دانشجو با راهیابی به تیم جهانی حفاظت از کوسه ماهیان با دنیای جدیدی از این نوع فعالیت‌ها آشنا شده که برگزاری وبینار آموزشی کوسه ماهی های خلیج فارس از جمله آنهاست.

داخته، تصریح کرد: کشور ایران براساس اعلام رسمی سازمان خوار و بار جهانی (فائو) در ردیف هیجدهمین کشور صید کننده کوسه ماهیان قرار دارد و این سمینار با هدف سیاستگذاری برای جلوگیری از صید این نوع آبزیان، برگزار شد.

وی، هدف از اجرای این برنامه آموزشی را آگاه کردن مخاطبان و به صدا درآوردن زنگ خطر انقراض کوسه ماهیان که یکی از مهمترین گونه‌های زنجیره غذایی دریا هستند اعلام کرد.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم، یادآورشد: شرکت کنندگان در این سمینار آموزشی از برنامه‌ها و تجربیات مدیریت محیط زیست سازمان‌ منطقه آزاد قشم و موسسه کولی کر خلیج فارس در زمینه اهمیت مقابله با انقراض کوسه ماهی‌ها آشنا شدند.

داخته گفت: پاکسازی سواحل تخم‌گذاری لاک‌ پشت‌های پوزه عقابی در معرض انقراض هم از دیگر برنامه‌های هفته محیط زیست است که در جزایر قشم، لارک و هنگام برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/7558/ش

R7558/P4001/S6,1433/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه آزاد قشم کوسه ماهیان خلیج فارس محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم