Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا ؛ نماینده مردم هرمزگان در مجلس ، 14 فروردین امسال  اعلام کرد :صیادان قانون‌شکن خارجی دریا را بی‌برکت و فقیر کرده‌اند . حضور کشتی‌های چینی در آب‌های خلیج فارس پشت پرده دارد ،سازمان شیلات درباره حضور صیادان خارجی در آب‌های ایران ضد و نقیض‌گویی می‌کند.»

از آن روز تاکنون، هنوز صید بی رویه در قلب آب های خلیج فارس ادامه دارد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به شکلی که نسل کشی دریایی در جنوب کشور شکل گرفته است.

محمدحسین کبادی- شناگر پروژه شنای طول خلیج فارس- در مورد صید بی رویه توسط  صیادان چینی ها در آب های جنوب به خبرنگار خبرگزاری  برنا گفت:«صید، نقطه ارتزاق مردم ساحل نشین است اما باید توجه داشت که این امر نباید به محیط زیست لطمه وارد کند.

در این زمینه اگر فصل،  حجم  و شیوه های صید رعایت نشود، تأثیرات مخربی در پی دارد از جمله اینکه تمام مخزن و بانک ذخیره زیست محیطی خلیج فارس تخلیه می شود. مسئله بعدی این است که وقتی از یک یا چند گونه زیاد برداشت شود، با توجه به جایگاهی که در چرخه غذایی دارند، می تواند تخریب بسیار زیادی به همراه داشته باشد. صید یک گونه، چرخه اکوسیستم را دچار مشکل می کند و به یکباره فاجعه ای زیست محیطی برای گونه های دیگر پیش می آید. امروز جامعه محیط زیستی و همه مردم که خلیج فارس برایشان اهمیت دارد، دغدغه حضور کشتی های چینی در خلیج فارس را دارند.»

یک قدم مانده تا انقراض  سفره ماهی های خلیج فارس

رئیس پایگاه های امداد و نجات دریا و کوهستان هلال احمر از کشتار گونه های دریایی و آسیب های زیست محیطی این پدیده می گوید:«صید تا جایی که عوارض زیست محیطی نداشته باشد و به چرخه غذایی لطمه  نزند، مشکلی هم ندارد اما صید بی رویه منابع و ذخایر اصلی زیست محیطی  می تواند تخریب های زیادی برای خلیج فارس  داشته باشد. اکنون در اسکله های جنوب کشور شرکت ها و اشخاصی هستند که برای  چینی ها خرید می کنند. سفره ماهی از گونه هایی است که برای صادرات صید می شود. سفره ماهی ها جزو جانداران دریایی پاکسازی کننده محیط آبی به شمار می آیند و آلودگی های دریا را از بین می برند و در چرخه غذایی از خانواده کوسه ماهی ها بوده و در رأس هرم قرار دارند. صید بی رویه آنها باعث از بین رفتن چرخه غذایی و افزایش آلایندگی های دریایی می شود.»

نسل کشی کوسه ها در جنوب ایران

وی در ادامه افزود:«اکنون در دنیا فعالان و طرفداران محیط زیست به شدت مخالف صید کوسه ماهی و سفره ماهی هستند اما در کشورهایی مثل چین غذاهایی مانند سوپ باله کوسه قیمت بالایی دارد. در حقیقت کوسه ها را فقط به خاطر باله صید می کنند. این اتفاق الان در خلیج فارس در حال وقوع است و هم صید کوسه و هم سفره ماهی انجام می شود که مصرف داخلی نداشته و در سبد غذایی ما جایی ندارند.»

لطمه شدید به ارتزاق حاشیه نشینان خلیج فارس

کبادی در مورد لطمه حضور صیادان چینی به معیشت صیادان بومی گفت:«وقتی با صیادهای قشم و کیش و حاشیه خلیج فارس صحبت می کنیم، همه از نبود ماهی شکایت دارند. آنچه مسلم است صید و برداشت  غیر اصولی  از منابع باعث شکل گیری یک اتفاق زیست محیطی شده که نابودی چرخه های غذایی را در پی دارد  و لطمه شدیدی به ارتزاق مردم ساکن حاشیه خلیج  فارس خواهد زد. بسیاری از کشورها برای حفظ محیط زیست خود، به سراغ گرفتن مجوز برای صید در آب های آزاد یا آب های کشورهای دیگر می روند.»

وی در مورد خطر انقراض گونه های دریایی هشدار داد:«برای صید هر نیم کیلو ماهی، میانگین دو ونیم کیلو از گونه های مختلف دریایی از بین می رود که به آن صید ضمنی می گویند و فقط جنبه اقتصادی داشته و هیچ توجهی به مسائل زیست محیطی و آینده صید ندارد. وقتی این صیدها به ساحل آورده می شوند، انواع گونه های نادر هم می تواند در میان آنها باشد. کوسه ماهی جزو گونه های در حال انقراض ماست. کوسه ماهی و سفره ماهی در خلیج فارس بسیار کم شده اند و این گونه ها در معرض آسیب جدی قرار دارند.»

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۳۱۱۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار

معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت: مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال محقق شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو حسن زاده معاون اقتصادی استانداری کرمان در جریان بازدید از شهرک صنعتی زرند گفت: شهرک صنعتی شماره ۲ زرند در سال ۱۳۸۶ تملک، ولی متاسفانه به دلایل مختلفی مجوز استقرار و بهره برداری واحد‌های صنعتی صادر نشد.

او افزود: سرانجام در ۲۷ فروردین ماه امسال پس از چهار بار بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی مجوز شهرک مذکور به میزان ۳۰ هکتار از اراضی در اختیار و آن هم تا رده سه زیست محیطی، پس از ۱۷ سال وقفه با همت تیم اقتصادی استان دریافت شد.

وی ابراز امیدواری کرد با مشارکت و سرمایه گذاری شاهد راه اندازی صنایع مختلف و ایجاد اشتغال در این شهرک باشیم.

سپس حسین میجانی مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان هم با اشاره به زیرساخت‌های موجود آب، برق و گاز افزود: از هم اکنون این شهرک آماده واگذاری به سرمایه گذاران واحد‌های مختلف تولیدی است.

شایان ذکر است طبق اعلام شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان، سند تک برگ شهرک صنعتی زرند ۲ در چند سال اخیر آماده بوده، اما به دلیل مخالفت حفاظت محیط زیست مجوز استقرار و بهره برداری واحد‌های صنعتی صادر نشده بود که اواخر فروردین ماه امسال پس از ٤ بار بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی شهرک مذکور به میزان ۳۰ هکتار از اراضی در اختیار و آن هم تا رده سه زیست محیطی، مجوز احداث و بهره برداری پس از ۱۲ سال کسب کرد.

همچنین بنا بر گزارش ها، به دلیل مخالفت سازمان غذا و دارو امکان استقرار واحد‌های صنعتی غذایی حتی تا رده سه نیز در شهرک مذکور و نیز ناحیه صنعتی بهشت وحدت، میسر نیست و شهرک فاقد زون غذایی است. 
موقعیت ۳۰ هکتاری دارای مجوز، در ضلع جنوب شرقی ناحیه صنعتی بهشت وحدت قرار دارد، همچنین مطالعات هیدرولوژی شهرک نیز برای کنترل سیلاب در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • ۲ گروه صیادی و شکارچی غیرمجاز در پلدختر دستگیر شدند
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد